Wil je gelukkig zijn? Wees dankbaar!

David Steindl-Rast

Dankbaarheid is het besef van waardering voor het goede in je leven. Met dit besef komt blijdschap en vreugde. Wat andere woorden zijn voor geluk. Je staat dan meer open en bent meer ontspannen. Daardoor ben je eerder gelukkig en bereik je eerder succes.

“Ik ben dankbaar dat ik dit werk mag doen en deel met liefde ervaringen van cliënten. Deze referenties geven je een beeld van hoe anderen mij hebben ervaren op weg naar hun herstel. Door een referentie te geven op een training of begeleiding help je anderen om de vaak zo moeilijke eerste stap te zetten.”

Drs. Dana van der Linden Psychologe en mindfulness coach

MAIL MIJ JOUW ERVARING*

* Je referentie wordt pas (anoniem?) gepubliceerd nadat je mij toestemming hebt gegeven

Referenties

02 maart 2024 05:13
M. vd W. - Individuele begeleiding

Telefonische begeleiding

Ik heb meerdere malen telefonische ondersteuning gehad van Dana, wat mij echt geholpen heeft om bepaalde zaken op een rijtje te krijgen!

30 augustus 2023 12:00
F.K. uit Delft - Individuele begeleiding

Vakantie periode

Ik heb tijdens de zomerperiode een aantal keren contact gehad met Dana van der Linden. Eerst via de telefoon tijdens het inbelspreekuur en daarna via de mail en WhatsApp. Ik was daar erg blij mee, omdat ik het altijd heel moeilijk heb in de zomer. Ik voel me dan vaak heel ongemakkelijk op vakantie in een vreemde omgeving, zeker met het vreemde eten en de zwemmomenten enzo. Het was heel fijn dat ik Dana zeker wel 4 keer op reis even kort heb kunnen contacten als ik het echt moeilijk had. Ik heb al genoeg therapie gehad, maar er zijn toch nog soms van die momenten dat je het gewoon even niet weet en dan kan het heel erg helpen als je even bij iemand terecht kan die nergens raar van op kijkt. Vaak kon ik na zo'n kort WhatsApp momentje ook wel weer mijzelf relativeren en kon ik de rest van de dag beter genieten van mijn reis naar Italië! En ik heb nu nog steeds een paar 'strippen' over (ik had een Oh She Grows strippenkaart gekocht), die ik bewaar voor momenten als ik weer even wat steun kan gebruiken. En ik denk erover om in het najaar misschien ook wel eens een Mindfulness middag bij Dana te gaan doen, misschien kan ik de overgebleven strippen daar ook nog wel voor gebruiken ;-))

29 januari 2023 01:08
Ouders van M. vd M. uit Nieuwerkerk - Ouders- en naasten begeleiding

Ouders van een volwassen dochter met Anorexia

Wij hebben Dana van der Linden leren kennen via een kennis die Yoga volgt en ons had voorgesteld eens contact op te nemen, omdat wij vast liepen in de begeleiding van onze dochter M. Al bij de eerste kennismaking klikte het gelijk. De omgeving van de praktijk waar wij een gesprek hadden is erg mooi, en Dana stelde voor om een stukje te gaan wandelen terwijl we wat zouden praten. Dat is ons goed bevallen. Zowel mijn man als ik hebben ons hart even kunnen luchten bij iemand die overduidelijk begreep hoe zwaar het hebben van Anorexia kan zijn. Maar dus ook voor de ouders. Onze dochter is ontslagen uit de eetkliniek, maar wij vinden dat het nog steeds niet goed met haar gaat. Zij is volwassen (21) maar woont nog steeds thuis. Door het gesprek met Dana kregen we toch weer een beetje goede moed, dat er al heel veel goede stappen gezet zijn door onze dochter. En dat het 'opruimen' van een eetstoornis die al zolang in het leven van onze dochter is geweest (vanaf haar 13e!) niet over 1 nacht ijs zal gaan. Wij zullen veel geduld nodig hebben met haar maar ook met elkaar. Wij hebben in ieder geval nu een plek gevonden waar ook wij als ouders af en toe even kunnen ontluchten!

23 november 2022 05:18
Marieke - Individuele begeleiding

Luisterend oor in lastige tijd

In de aanloop naar de feestdagen heb ik het soms extra lastig, ook al ben ik 'officieel' al hersteld van anorexia. Om dan niet in een terugval terecht te komen, neem ik dan toch nog wel eens contact op met Dana. Dat kan me dan net dat steuntje in de rug geven om op het rechte pad te blijven...

06 februari 2021 02:00
K. uit U. - Groepsbegeleiding

Geloof in volledig herstel

Ik leerde Dana kennen toen ik mij aansloot bij de 30 plus vrouwengroep. Dana leidde als ervaringsdeskundige professional deze groep. Ik kampte al vanaf mijn tienertijd met anorexia en het vechten tegen de ziekte liep als een rode draad door mijn school-, studie- en werktijd met periodes van herstel en terugval.

Ik had mijn leven als destijds 32-jarige aardig op de rit maar er was één ding wat ik maar niet op rit kreeg: het laatste eind richting herstel van anorexia. Ik zat vast in rigide (eet)patronen, rituelen en dwangmatig bewegen en mijn gewicht was weliswaar stabiel maar niet gezond voor een vrouw van mijn leeftijd en lengte. De grond rondom mijn voeten was bevroren in een staat van semi-herstel. Hoe kon ik deze grond losharken zodat mijn wortels verder konden groeien? Ik hoopte me te kunnen ontwortelen van anorexia en daadwerkelijk weer te kunnen gaan groeien als mens. In Dana vond ik een zeer inspirerende en motiverende coach. Ze wist – zonder dat ik er woorden aan verbond – waar ik mee worstelde en zette me steeds weer de spiegel voor. ‘Hardlopen met een zware verkoudheid: vind je dat normaal?’ Vragen die mijn naasten niet (meer) aan me stelden omdat ze mijn patroon van vaste en dwangmatige rituelen geaccepteerd hadden, durfde Dana wel te stellen. En dat maakte dat er nieuwe energie vrij kwam. Energie om de laatste restanten op te ruimen. Ik ben Dana daar heel dankbaar voor. Voelde ik mij in eerdere behandelingen in de eerste plaats een eetstoornis en daarna pas Krista. De begeleiding van Dana kenmerkte zich juist door aandacht voor de persoon achter de eetstoornis. Hoe kunnen we deze bereiken en laten groeien?

De vele kwaliteiten van Dana en haar sterk invoelend vermogen in combinatie met haar eigen succesvolle herstel, maken haar aanpak uniek. Ik durfde te geloven in volledig herstel!

10 april 2019 11:30
K. van der B. - Inloopspreekuur

Uitgebreide kennismaking

Ik ben bij Dana langs geweest op het inloopspreekuur om te vragen of ik samen met mijn moeder eventueel mee kon doen aan de Mindfulness training. Helaas zat de groep op dat moment vol. We hebben toen nog wat verder gesproken met elkaar, wat kon omdat ik de laatste in het spreekuur was. Dana nam uitgebreid de tijd voor mij en mijn moeder, wij waren samen gekomen. We spraken over veel meer dingen dan de Mindfulness alleen. En al kon ik dan niet gelijk terecht voor de training, mijn moeder en ik hebben er toch al wat aan gehad. We staan nu in ieder geval op de wachtlijst. Bedankt Dana voor de uitgebreide tijd die je voor ons nam! En tot gauw bij de mindfulness hoop ik, groetjes Korien

05 januari 2019 01:00
M.W. uit Gouda - Mindfulness training

Mindfulness training gevolgd

Ik heb deelgenomen aan een Mindfulnesstraining bij Oh She Grows, voor mensen met een eetstoornis. Ik vond het in het begin best spannend en wist ook niet goed wat ik kon verwachten. Gelukkig stelde Dana ons al gelijk aan het begin heel erg op ons gemak door te zeggen dat er geen goed of fout was en gaf ze ons allemaal heel veel aandacht individueel. Het hielp mij ook echt te weten dat zij zelf ook een eetstoornis heeft gehad, omdat ik het daardoor eerder durfde te zeggen als ik iets eng vond of er niet aan mee wilde doen. Het lukt me dan vaak toch om er wel aan mee te doen en uiteindelijk zelfs te voelen wat de oefeningen en meditaties voor mij konden doen. Na de afsluiting van de cursus was er ook nog een vervolgdag en die vond ik ook erg fijn, om alles nog eens even kort aan te halen en te bespreken hoe we het geleerde in de praktijk probeerden te brengen. Ik doe tot op de dag van vandaag nog steeds een flink aantal oefeningen die ik in de training heb geleerd. Ik ben erg blij dat ik naar deze training ben gegaan en zou hem andere mensen die een eetstoornis hebben ook echt aanraden!!

02 november 2018 09:00
W. van M. - Individuele begeleiding

Hulp bij invullen vragenlijsten eetkliniek

Dana van der Linden heeft mijn zoon en mij ooit begeleid bij het invullen van de vele vragenlijsten voor de intake van een eetkliniek. Ik was vaak veel te emotioneel om mijn zoon hiermee te kunnen helpen en Dana wist altijd de juiste toon te gebruiken en de rust terug te brengen. Als psychologe heeft zij natuurlijk ook veel ervaring met dit soort vragenlijsten. Ik was haar erg dankbaar voor haar hulp. Inmiddels is mijn zoon in de startgroep van de eetkliniek begonnen.

01 november 2018 08:07
S.R. - Individuele begeleiding

Samen boodschappen doen

Toen ik in het herstel van mijn Boulimia zat en nog steeds problemen had met boodschappen doen, heb ik Dana ingeschakeld om mijn hierin te begeleiden/coachen. Samen zochten we dan recepten uit, maakten we lijstjes en deden boodschappen. Ik heb zo uiteindelijk mijn angst voor winkels en supermarkten steeds meer overwonnen. Het was heel fijn om dat samen met haar te hebben kunnen doen!

07 september 2018 04:00
W.P. uit Rotterdam - Ouders- en naasten begeleiding

Hulp bij doorverwijzing

Dana is een kennis van mij die ik al heel lang ken, toen mijn eigen dochter ooit een eetstoornis kreeg en ik mijn geen raad meer wist, heb ik haar advies gevraagd. Juist omdat zij zelf Anorexia heeft gehad, kon ze mij heel goed helpen en tips geven hoe ik het beste om kon gaan met mijn eigen dochter. Ik wist me werkelijk soms geen raad met het gelieg en gemanipuleer van haar.. Radeloos werd ik ervan. Dana verzekerde dat ik mijn dochter aan moest blijven spreken op haar ‘gezonde gedeelte’... En dat heb ik gedaan. Ook leerde ik dat ik niet verantwoordelijk ben voor haar ziekte en dat ik het dus ook niet op kon lossen voor haar. Samen met Dana hebben we gekeken en gezocht naar waar we hulp konden gaan krijgen. Dat was erg fijn, omdat ik helemaal niet bekend was met welke hulpinstanties er waren. Zij kon ons daar goed in ondersteunen. Inmiddels is mijn dochter in behandeling bij een eetkliniek en hoop ik op een volledig herstel van deze vreselijke ziekte. Als ik naar mijn vriendin kijk, die dat ook gelukt is, geeft mij dat wel goede hoop. Je kunt blijkbaar echt herstellen van een eetstoornis, met de juiste hulp en juiste mensen om je heen…

Wil je inspiratie van ervaringsdeskundigen
in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.