Mindfulness training

Voor iedereen die de kwaliteit van zijn of haar leven wil verbeteren.

Wil je ook leren denken zonder te oordelen, minder angsten ervaren en minder bezig zijn met je negatieve zelfbeeld? Je meer willen richten op wat je gelukkig maakt en ervan leren genieten? Dan is de Oh She Grows Mindfulness training iets voor jou. Deze training is speciaal ontwikkeld voor mensen die een belangrijke stap willen maken in de strijd tegen een eetprobleem.

Opbouw van de trainingen

De Mindfulness training van Oh She Grows is een volwaardige MBSR (Mindfulness Based Stress Reduction) training. Dit is inmiddels een gerespecteerde en wetenschappelijk erkende (evidence Based) benadering tegen stress, chronische pijn en psychische klachten.

De training vindt plaats in 8 wekelijkse groepsessies van maximaal 6 deelnemers per groep. Elke sessie duurt 2 uur, inclusief een korte pauze met koffie, thee en een tussendoortje (dat je uiteraard ook zelf mee mag nemen!).

De sessies zijn opgebouwd rond een wekelijks wisselend thema. Bij elke sessie nemen we een deel theorie door waarna we oefeningen en meditaties doen. Na afloop krijg je huiswerk mee dat we bij de eerstvolgende sessie met elkaar bespreken.

Naast de 8 sessies krijg je:

 • persoonlijke ondersteuning (via e-mail) van maximimaal 30 minuten per week
 • aansluiting bij een besloten Whats-app groep gedurende de training
 • een volledige hand-out van de training
 • audiobestanden van oefeningen en meditaties

Locatie

Alle trainingen zijn in een fijne veilige, warme omgeving bij;

- Praktijk Oh She Grows, Dorpsstraat 82 in Heinenoord

(materialen zijn ruimschoots aanwezig; yogamatten, dekens & kussentjes)

Duur

8 Sessies in 8 aaneengesloten weken.

Investering

395 euro (incl. btw) per deelnemer.

Sommige zorgverzekeraars vergoeden (een deel van) Mindfulness trainingen! Neem zelf contact op met je verzekeraar voor informatie hierover.

Data en aanmelden

Zie voor de eerstvolgende mindfulness training de agenda. Ben je nog niet zeker of mindfulness iets voor jou is of heb je andere eetstoornis gerelateerde vragen, kom dan naar het Inloopspreekuur op vrijdagmiddag bij Body & Spirit. Stuur altijd even een mailtje als je komt.


Veel beantwoorde vragen

 • Wordt een afspraak of Mindfulness Training bij Oh She Grows vergoed?

  Onderzoek zelf of je in aanmerking komt voor vergoeding (via een aanvullende verzekering) bij je eigen zorgverzekeraar. De verschillen zijn groot: een volledige vergoeding, een gedeeltelijke vergoeding of helemaal geen vergoeding.

  Je kan ook informeren bij je werkgever of die bereid is een coaching- of Mindfulnesstraject (gedeeltelijk) voor je te vergoeden. Hiervoor heb je een faktuur nodig op naam van je werkgever. Vermeld dit s.v.p. bij je aanmelding.

  Voor studenten zijn er soms speciale regelingen. Vraag dit na bij je decaan. • Ik wil Mindfulness wel eens uitproberen, maar niet gelijk 8 sessies... Kan dat ook?

  In principe is een Minfulness Traject bij Oh She Grows altijd 8 weken. Er zullen wel regelmatig voorlichtingsavonden/dagen georganiseerd worden waarbij je kennis kunt maken met wat Mindfulness is en voor jou kan betekenen. Check voor de data hiervan de site!

 • Kan ik de meditaties die we in de Mindfulness doen ook thuis beluisteren?

  Ja, als je bij Oh She Grows een Mindfulness traject gaat volgen, krijg je een inlogcode voor een afgeschermd gedeelte op de site van Oh She Grows, waarmee je ook thuis de meditaties kunt beluisteren.

 • Als ik geen eetprobleem heb, mag ik dan toch deelnemen aan een mIndfulnesstraining bij Oh She Grows?

  Uiteraard ben je welkom om een mIndfulnesstraining te volgen bij Oh She Grows, ook als je geen eetprobleem hebt. De groepen zijn altijd gemengd samengesteld. En de training volgt dezelfde opbouw als het officiële MBSR (mindfulness based stress reduction) programma. De aanpassingen van de Oh She Grows mindfulness training voor mensen met een eetstoornis zit vooral in de omstandigheden, lengte van de bijeenkomst en specifieke begeleiding om de training heen. En daar kun je ook gewoon gebruik van maken als je niets te maken hebt met een eetstoornis.


Aanmelden

We bespreken eerst samen je keuze voordat je definitief bent aangemeld.

Gegevens met * zijn verplicht en gebruik ik alleen om contact met je te kunnen opnemen via mail of telefoon. Privacy en cookie beleid

Wil je inspiratie van ervaringsdeskundigen
in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.