Groepsbegeleiding

Voor als je behoefte hebt aan lotgenotencontact.

Als je een eetstoornis hebt, kun je je geregeld heel alleen voelen. Het lijkt dan alsof niemand je echt begrijpt en je er helemaal alleen voorstaat. Ik herken dat gevoel maar al te goed van toen ik zelf, lang geleden, anorexia had. Het praten in een ondersteuningsgroep van Oh She Grows, met mensen die in hetzelfde schuitje als jij zitten, kan helpen. Helpen om de lucht te klaren, om je verhaal te doen, om je gesteund en misschien zelfs wel begrepen te voelen. Ook kun je waardevolle tips horen en uitwisselen met anderen.

Oh She Grows kent verschillende groepen, in een vaste groepssamenstelling, die wekelijks bij elkaar komen en begeleid worden door een ervaringsdeskundige groepsbegeleider.

De Jongerengroep
(max. 6 deelnemers)

Speciaal voor meiden (en jongens) van puber tot twintiger.

De Nazorggroep
(max. 6 deelnemers)

Speciaal voor mensen die er al een flink stuk behandeling op hebben zitten en het nog lastig vinden het geleerde in de praktijk vol te houden

De Volwassengroep
(max. 6 deelnemers)

Een eetstoornis heb je niet alleen maar als je rond de 18 bent. Volgens onderzoek (Londen University College Londen, 2016) blijkt 15% van vrouwen rond middelbare leeftijd wel eens te maken gehad te hebben met eetproblemen. De levensfase waarin mensen boven de 30 zich bevinden is zo essentieel anders dan die wanneer je jong bent, qua gezin, carrière en sociaal leven. Daarom is er bij Oh She Grows een aparte gespreksgroep opgericht voor deze mensen.

Als je geïnteresseerd bent om deel te nemen aan één van deze gespreksgroepen, dan kun je je hieronder aanmelden om te informeren of er nog plek in een groep is of waneer de volgende groep van start gaat.

Investering
370 euro, per deelnemer, voor 13 wekelijkse bijeenkomsten


Veel beantwoorde vragen

 • Kan ik ook langskomen bij Oh She Grows als ik bij een eetkliniek in behandeling ben?

  Zeker kun je dan langskomen. Samen zullen we doorspreken welke trajecten je al gevolgd hebt en of de aanpak van Oh She Grows voor jou passend is in de fase waarin je je nu bevindt.

 • Hoe weet ik dat Oh She Grows een goede kwaliteit biedt?

  Vanuit mijn Universitair geschoolde achtergrond biedt ik je een stukje 'kwalitatieve zekerheid' aan. Ik heb jarenlange ervaring opgedaan via het Leontienhuis, hier heb ik gewerkt met veel mensen die te kampen hebben hebben met eetproblemen. Ook ben ik gecertificeerd Mindfulness coach en aangesloten bij een netwerk van professionals.

  Verder ben ik aangesloten bij het NOBCO, de Nederlandse Orde van Beroepscoaches. Zij staan voor het opbouwen en delen van goede (wetenschappelijke) kennis over coaching. En voor kwaliteitsverbetering in coachen. Dat is wat NOBCO haar coaches, afnemers van coaching en opleiders biedt.

  Verder is Oh She Grows aangesloten bij een geschillencommissie voor wanneer er zich tijdens het begeleidingstraject iets voor zou doen en wij er samen niet uitkomen.

 • Als ik kies voor de groepsbegeleiding moet ik dan gelijk alles over mijzelf vertellen in de groep?

  Als je kiest voor groepsbegeleiding kom je wekelijks in een veilige setting bij elkaar. In het begin zal het altijd even aftasten zijn en is het heel normaal als je eerst alleen even luistert. De anderen zullen zich aan je voorstellen, iets wat jij ook kunt doen. Desgewenst kan de groepsbegeleider je daarmee helpen. En je deelt wànneer je wilt delen en wàt je wilt delen. Jij hebt daarover zelf het heft in handen!

 • Ik vind het best veel geld.

  Ik kan me voorstellen dat de kosten je tegenvallen. Je zou je ook kunnen afvragen wat het je waard is om van je problemen af te komen. Want die kosten je uiteindelijk misschien nog veel meer dan geld; ergernis, frustratie, angsten, sociaal isolement, je gezondheid. Misschien kun je de kosten die je gaat maken bij Oh She Grows dus juist ook zien als een investering, om af te komen van al dat andere waar je last van hebt.

  Bovendien investeer ook ik in jou, in je verhaal en in je leven. Ik doe dat met veel betrokkenheid en aandacht. En stel mij ook flexibel op met betrekking tot contactmomenten buiten onze afspraken om. Ik ben er ook dan voor jou!


Aanmelden

We bespreken eerst samen je keuze voordat je definitief bent aangemeld.

Gegevens met * zijn verplicht en gebruik ik alleen om contact met je te kunnen opnemen via mail of telefoon. Privacy en cookie beleid

Wil je inspiratie van ervaringsdeskundigen
in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.