Lucht-je-hart-gesprek

Voor mensen die eetproblemen hebben en hierover hun hart willen luchten.

Het Lucht-je-hart-gesprek is speciaal voor mensen die geen langdurig behandelingstraject in willen gaan, maar wel met iets onder hun arm lopen, waar ze hun hart over willen luchten of advies over willen hebben. Dit kan eenmalig, zonder verder ergens aan vast te zitten. Wat niet betekent dat je geen vervolgafspraak zou kunnen plannen bij mij, mocht je daar behoefte aan hebben.

Waar kan ik mee komen, bij een lucht-je-hart-gesprek?

De letterlijke betekenis van het gezegde 'je hart luchten' zegt het al; je vertelt iemand over de problemen die je bij je draagt.

Dat is ook precies de bedoeling als je een lucht-je-hart-gesprek boekt bij Oh She Grows. Je krijgt de ruimte om (eenmalig, of vaker) te vertellen waar je mee rond loopt. Het kan zijn dat je je afvraagt of je überhaupt een eetprobleem hebt. Ook kan het zijn dat je omgeving vindt dat je te intensief sport, maar jij twijfelt daaraan. Het zou ook kunnen zijn dat je iemand kent waarvan je vermoedt dat die persoon een eetstoornis heeft en waar jij je erge zorgen om maakt. Het kan en mag alles zijn waar je mee rond loopt.

Ik luister naar je verhaal. Vanuit mijn ervaringsdeskundige achtergrond van toen ik een eetstoornis had, kan ik je feedback geven op de punten waar je vragen over hebt. Of je deelt je eventuele frustraties, zonder reactie van mij. Gewoon omdat je het kwijt wilt. Bij mij is het veilig. Je kunt onbevangen je verhaal doen.

Het praten over een eetprobleem is niet altijd makkelijk. Er zijn mensen die hier soms al jaren mee lopen en het vanwege schaamte voor zich houden. Of ze zijn bang dat andere mensen zich te erg zorgen zouden kunnen gaan maken of zich juist met je gaan bemoeien.

Ook kan het zijn dat je er al heel veel behandelingen op hebt zitten en je 'uitbehandeld' verklaard bent. Ook dan kun je nog steeds rondlopen met issues, vragen, onzekerheden, twijfels, etc. Een éénmalig lucht-je-hart-gesprek kan dan wel eens precies zijn waar je behoefte aan hebt. Een oor en aandacht voor waar je anders alleen mee zou lopen.

En juist het in je eentje doorlopen met vragen, problemen of frustraties maakt de boel er vaak niet beter op!

Nodig jezelf uit voor een gesprek.

Investering;
85 euro per uur

Afspreken kan eventueel ook bij jou thuis of op locatie naar keuze, reistijd vergoeding van 0,75 ct/km bij afstanden van meer dan 25 kilometer.
Veel beantwoorde vragen

 • Kan ik mijn afspraak verzetten of annuleren?

  Uiteraard is het mogelijk om gemaakte afspraken te annuleren, wel vraag ik je dan rekening te houden met het volgende;

  - Liefst een week van te voren hoor ik of de afspraak door kan gaan of niet, zodat ik de eventuele vrijgekomen tijd voor andere cliënten kan gebruiken

  - Mocht je door ziekte of andere plotselinge omstandigheden toch op kortere termijn (dan een week van te voren) de afspraak willen verzetten, hou er dan rekening mee dat er geen kosten in rekening gebracht zullen worden als je dit 48 uur voor aanvang van de gemaakte afspraak met mij overlegt. Hierna ben ik genoodzaakt de gemaakte afspraak in rekening te brengen.

 • Hoe lang duren de sessies bij Oh She Grows?

  Dat ligt er aan welke sessie je geboekt hebt. Een reguliere 1-op-1 afspraak duurt bij Oh She Grows een uur. Een intake en een Lucht-je-hart gesprek zullen 1,5 duren.

 • Kan ik ook langskomen bij Oh She Grows als ik al ergens anders in behandeling ben?

  Hierover zullen we met elkaar in gesprek gaan. Het ene hoeft het andere niet uit te sluiten. Maar het moet wel 'aanvullend' en 'ondersteunend' zijn.

 • Wordt een afspraak of Mindfulness Training bij Oh She Grows vergoed?

  Onderzoek zelf of je in aanmerking komt voor vergoeding (via een aanvullende verzekering) bij je eigen zorgverzekeraar. De verschillen zijn groot: een volledige vergoeding, een gedeeltelijke vergoeding of helemaal geen vergoeding.

  Je kan ook informeren bij je werkgever of die bereid is een coaching- of Mindfulnesstraject (gedeeltelijk) voor je te vergoeden. Hiervoor heb je een faktuur nodig op naam van je werkgever. Vermeld dit s.v.p. bij je aanmelding.

  Voor studenten zijn er soms speciale regelingen. Vraag dit na bij je decaan. • Hoe gaat Oh She Grows om met mijn privacy?

  Voor mij is het vanzelfsprekend om vertrouwelijk en zorgvuldig om te gaan met jouw gegevens en om er alles aan te doen om jouw privacy te beschermen.

  Ik zal je persoonsgegevens uitsluitend gebruiken voor het doel waarvoor je ze hebt gegeven en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).

  Lees verder mijn uitgebreide privacy verklaring.


Lucht-je-hart-gesprek

Locatie: samen overeen te komen.
Investering: 125 euro per anderhalf uur.

Afspraak maken

Gegevens met * zijn verplicht en gebruik ik alleen om contact met je te kunnen opnemen via mail of telefoon. Privacy en cookie beleid

Wil je inspiratie van ervaringsdeskundigen
in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.