Dana
Blogpost 16-03-2019

Veganisme en een eetstoornis, is er een relatie?

Afgelopen week heb ik heerlijk gegeten bij Dumbo, een nieuw trendy vegan restaurant in Rotterdam. Mensen met een eetstoornis komen hier vast graag eten. Uit onderzoek is gebleken dat 68% van de vrouwen zèlf zegt te ervaren dat haar vegetarisme in verband kan worden gebracht met de eetstoornis! Veel van deze vrouwen zetten hun vegetarische eetpatroon dus in om af te vallen en kiezen niet voor dit voedingspatroon omwille van dier-, milieu- of gezondheidsvriendelijke redenen.

Lees verder

Kris
Blogpost 25-02-2019

Zit een eetstoornis altijd in je gewicht?

Was ik in mijn vorige blogs vrij luchtig, ik wil het nu graag hebben over gewicht-zaken. Want gewicht… dat is een ‘dingetje’. Een dingetje waar ik zelf mee geworsteld heb. Want wanneer is je eetprobleem erg genoeg om hulp te vragen? Is je eetprobleem pas ernstig genoeg als je ondergewicht hebt? Zit een eetstoornis altijd in je gewicht? Nee, dat zit het zeker niet!

Lees verder

K@rin
Blogpost 25-02-2019

Tijd

Ochtend, middag, avond en nacht, vormen en rijgen mijn dagen aaneen. Maar hebben uiteindelijk niets gemeen, behalve dat ze een etmaal maken. Geen dag is aan de andere gelijk, toch vormen ze samen de week. De tijd gaat door, heeft nooit gewacht, maar heeft mij toch bij Nu gebracht.

Lees verder

Dana
Blogpost 24-01-2019

Houden van

Het bijzondere van een wondje is, dat het (vrijwel) altijd weer geneest. Daar hoef je eigenlijk niets voor te doen. Je krijgt het van de natuur, deze groeikracht. En zij geldt niet alleen voor lichamelijke, maar zeker ook voor geestelijke zaken. Het mooie aan groeikracht is dat ze voor iedereen geldt. Voor niemand uitgezonderd. Ook voor jou niet.

Lees verder

K@rin
Blogpost 11-01-2019

Mijn zus

Als ik naar deze foto kijk, dan zie ik ons daar samen. Jij met een lach op je gezicht, en ik spelende met water. Wij wisten geen van beide nog, van het leven en van later. Jij en ik, wij gingen onze weg. Apart, onbegrepen en waarheen? Ogenschijnlijk zo verschillend.

Lees verder

K@rin
Blogpost 10-01-2019

Vliegen

Als ik de kunst van vliegen had En mijn vleugels uit kon strekken, Dan wist ik wel wat ik zou doen, Ik zou acuut vertrekken. Zou ik vluchtten, nee dat niet, Maar ergens anders heen, jawel, Want rustiger zou zo prettig zijn, Niets moeten en niets te snel.

Lees verder

Kris
Blogpost 05-01-2019

Goede voornemens

Met de feestmaand december achter de rug, is het weer tijd voor goede voornemens. Het eerste waar ik tegenaan liep toen ik op 2 januari de supermarkt binnenstapte, was het magazine van de supermarkt met als titel ‘Gezond van start.’ Daaronder lag een folder met praktische tips: ‘Lekker bezig! Op weg naar een gezonde(re) leefstijl met ons 7-daagse programma...'

Lees verder

Kris
Blogpost 15-12-2018

Hoeveel calorieën zitten er in deze lippenbalsem?

Een vraag die ooit werd gesteld in één van de sketches uit het satirische VPRO-programma Toren C. Een absurde vraag - Hoe komt iemand op zo’n vraag? - maar ik vond hem volkomen logisch. Want, helaas, als 35-jarige vrouw worstel ik vanaf mijn 16e met een eetstoornis. Een eetstoornis die zo vanzelfsprekend werd dat ik de ‘rest’ er gewoon naast deed: studeren, goede cijfers halen, op kamers gaan, werken, huis kopen, sociaal leven. Maar zo gewoon was het niet. De eetstoornis had zich diep in mij geworteld en alles leek om eten te draaien: weglaten, verminderen, vermijden, compenseren, bewegen. Dus ook me afvragen of mijn lippenbalsem wel geheel calorievrij was. Ik schrijf deze blog niet om anderen alle hoop op herstel te ontnemen. Nee! Ik wil juist laten zien dat herstel mogelijk is. Zelfs als je, zoals ik, de helft van je leven hebt geworsteld met een eetstoornis. Want: herstel kan!

Lees verder

Wil je inspiratie van ervaringsdeskundigen
in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.