Anouk Nederlof
Blogpost 03-11-2019

Eetbuien... so what?

Een jaar geleden ben ik gestart met de MeerGezinsDagBehandeling in Leiden. Een jaar verder alweer en wat is er een hoop gebeurd. Ik ben erachter gekomen dat herstel niet het einddoel is, maar gezond worden is het doel. De weg naar een gezond lichaam, leven en geest is een lange weg met vele hobbels en diepe dalen, maar ik ben het aangegaan en ik ga het nog steeds aan.

Lees verder

K@rin
Blogpost 02-11-2019

Gemist

Heb ik iets gemist iets over het hoofd gezien, ben ik iets vergeten, of niet begrepen misschien. Ben ik te klein gelovig of ben ik gewoonweg stom omdat ik het niet meer weet of is dat niet zo dom.

Lees verder

K@rin
Blogpost 29-10-2019

A4-tje

Groot, heel erg groot, want anders kan ik het niet kwijt, woorden kunnen je niet vertellen, woeveel er opgesloten zit in mij, die energie vertrekt niet met beleid, daarvoor is een A-4tje echt te klein.

Lees verder

Anouk Nederlof
Blogpost 19-10-2019

Dag koeken, hallo schuldgevoel

Vanmorgen zo goed gestart met alle gemaakte afspraken. Toppie! Vol vertrouwen ging ik de dag in en ik was vol energie. Ik smeerde voor de lunch mijn 3 boterhammen, volgens afspraak, hoewel... Bij de Speculoospasta wilde ik geen boter en ik besloot dit niet te doen. Man, man, wat een schuldgevoel achteraf. Naar wie? Naar mezelf… Naar mijn E.S.. Naar mijn ouders... Alleen al omdat het anders is dan de afspraken waar ik me aan moest houden. Ik heb het eerlijk verteld aan m’n moeder en meteen in mijn boekje opgeschreven. Nu klopt mijn lijst natuurlijk niet meer en zo kan ik na deze week nooit een goede balans opmaken… HMPF…

Lees verder

K@rin
Blogpost 16-10-2019

Verbazen

Ik kan het niet verzinnen, Nee, zelfs niet bedenken, Dat een Goddelijke macht, Mij iets zou willen schenken, Want ik heb een probleempje, een worsteling bovendien, want mijn gevoelens en emoties, durf ik nog niet te laten zien.

Lees verder

Anouk Nederlof
Blogpost 06-10-2019

Herstellen van een eetstoornis doe je niet in een dag

Lieve bezoekers van Oh She Grows, mijn naam is Anouk en dit is mijn blog bij Oh She Grows. Ik ben in het dagelijks leven leerkracht en momenteel hard aan het knokken om uit mijn eetstoornis te komen. En dat lukt me aardig, al zeg ik het zelf...

Lees verder

K@rin
Blogpost 12-09-2019

Ego's

Ik heb heel wat van die ego's, van die ikken achter het stuur, die het altijd beter weten, het werden monsters op den duur. Ze laten zich niet vergeten, ze loeren in mijn denken, springen op als ik vergeet, dat ik, als volwassen vrouw, het echt wel beter weet, maar tegen de wind ga vechten.

Lees verder

K@rin
Blogpost 14-08-2019

Reclame

Ik heb reclame in mijn hoofd, niet met de Ikea of pleepapier, maar met hele andere dingen, die voor mij echt belangrijk zijn. Herhalen, ervaren, leren en voelen, dat maakt deze reclame speciaal, door mij ontworpen in mijn eigen taal, want laten we ff heel eerlijk wezen, mijn reclame wil je niet in je hoofd!

Lees verder

K@rin
Blogpost 18-07-2019

Handrem

Ik heb getrokken aan mijn handrem, Was voor mij een apart fenomeen, Ik vroeg mij af wat stilstaan was, Nu kan ik daar niet meer omheen. Ik besloot het toch te doen, En ik trok in volle vaart, Ik hoorde mijn remmen gieren, En dat ging met angst gepaard.

Lees verder

K@rin
Blogpost 13-06-2019

Kwijt

k ben mijzelf kwijt geraakt, Ben mijzelf verloren, Terwijl U mij heeft gemaakt, Nog voor ik was geboren, Wist U zelfs al mijn naam, Waar ben ik toch gebleven. Het doet ontzettend pijn, Dat ik zelfs ben vergeten, Waar ik verborgen zit, In het donker diep in mij, De deur staat op een kier, Geeft dat voldoende licht.

Lees verder

Wil je inspiratie van ervaringsdeskundigen
in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.