K@rin
Blogpost 12-09-2019

Ego's

Ik heb heel wat van die ego's, van die ikken achter het stuur, die het altijd beter weten, het werden monsters op den duur. Ze laten zich niet vergeten, ze loeren in mijn denken, springen op als ik vergeet, dat ik, als volwassen vrouw, het echt wel beter weet, maar tegen de wind ga vechten.

Lees verder

K@rin
Blogpost 14-08-2019

Reclame

Ik heb reclame in mijn hoofd, niet met de Ikea of pleepapier, maar met hele andere dingen, die voor mij echt belangrijk zijn. Herhalen, ervaren, leren en voelen, dat maakt deze reclame speciaal, door mij ontworpen in mijn eigen taal, want laten we ff heel eerlijk wezen, mijn reclame wil je niet in je hoofd!

Lees verder

K@rin
Blogpost 18-07-2019

Handrem

Ik heb getrokken aan mijn handrem, Was voor mij een apart fenomeen, Ik vroeg mij af wat stilstaan was, Nu kan ik daar niet meer omheen. Ik besloot het toch te doen, En ik trok in volle vaart, Ik hoorde mijn remmen gieren, En dat ging met angst gepaard.

Lees verder

K@rin
Blogpost 13-06-2019

Kwijt

k ben mijzelf kwijt geraakt, Ben mijzelf verloren, Terwijl U mij heeft gemaakt, Nog voor ik was geboren, Wist U zelfs al mijn naam, Waar ben ik toch gebleven. Het doet ontzettend pijn, Dat ik zelfs ben vergeten, Waar ik verborgen zit, In het donker diep in mij, De deur staat op een kier, Geeft dat voldoende licht.

Lees verder

K@rin
Blogpost 09-05-2019

Chaos

Mijn hoofd zit barstenvol, een kluwen vol van chaos. Mijn denken helpt hier niet, de angst raast door mij heen. Ik wilde het negeren, maar het wilde echt niet gaan. Angst dat werkt verlammend, het dwingt mij stil te staan. Toch wil ik blijven lopen, ik heb mijn weg te gaan. Zelfs midden in de nacht, want dan ben ik wie ik ben. De rauwheid is dan puur, kan niet om wanhoop heen. Want midden in die nacht dan ben ik echt alleen.

Lees verder

Dana
Blogpost 16-03-2019

Veganisme en een eetstoornis, is er een relatie?

Afgelopen week heb ik heerlijk gegeten bij Dumbo, een nieuw trendy vegan restaurant in Rotterdam. Mensen met een eetstoornis komen hier vast graag eten. Uit onderzoek is gebleken dat 68% van de vrouwen zèlf zegt te ervaren dat haar vegetarisme in verband kan worden gebracht met de eetstoornis! Veel van deze vrouwen zetten hun vegetarische eetpatroon dus in om af te vallen en kiezen niet voor dit voedingspatroon omwille van dier-, milieu- of gezondheidsvriendelijke redenen.

Lees verder

Kris
Blogpost 25-02-2019

Zit een eetstoornis altijd in je gewicht?

Was ik in mijn vorige blogs vrij luchtig, ik wil het nu graag hebben over gewicht-zaken. Want gewicht… dat is een ‘dingetje’. Een dingetje waar ik zelf mee geworsteld heb. Want wanneer is je eetprobleem erg genoeg om hulp te vragen? Is je eetprobleem pas ernstig genoeg als je ondergewicht hebt? Zit een eetstoornis altijd in je gewicht? Nee, dat zit het zeker niet!

Lees verder

K@rin
Blogpost 25-02-2019

Tijd

Ochtend, middag, avond en nacht, vormen en rijgen mijn dagen aaneen. Maar hebben uiteindelijk niets gemeen, behalve dat ze een etmaal maken. Geen dag is aan de andere gelijk, toch vormen ze samen de week. De tijd gaat door, heeft nooit gewacht, maar heeft mij toch bij Nu gebracht.

Lees verder

Dana
Blogpost 24-01-2019

Houden van

Het bijzondere van een wondje is, dat het (vrijwel) altijd weer geneest. Daar hoef je eigenlijk niets voor te doen. Je krijgt het van de natuur, deze groeikracht. En zij geldt niet alleen voor lichamelijke, maar zeker ook voor geestelijke zaken. Het mooie aan groeikracht is dat ze voor iedereen geldt. Voor niemand uitgezonderd. Ook voor jou niet.

Lees verder

Wil je inspiratie van ervaringsdeskundigen
in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.