Anouk
Blogpost 20-03-2020

After wintersport

De wintersportvakantie zit er alweer op en dat betekent dat het voorjaar wat mij betreft kan beginnen. Eerst nog even een terugblikje op de vakantie. Qua fysieke gezondheid begin ik de week dit jaar een stuk sterker en ook was mijn vriend voor het eerst mee. Ik had er reuze zin in verheugde me er al weken op.

Lees verder

Anouk
Blogpost 21-02-2020

Diepte- èn hoogtepunten!

In de Kerstvakantie was mijn vriend twee weken vrij van zijn werk. We besloten deze twee weken te gebruiken om uit te testen of samenwonen zou bevallen. We hebben twee heerlijke weken gehad. Logischerwijs zijn we daarna echt samen gaan wonen. Het voelt heerlijk om altijd bij elkaar te zijn en het voelt ook helemaal als mijn thuis met mijn eigen spulletjes. Het nieuwe jaar begon meteen goed. Niet alleen het samenwonen, maar ook mijn ‘Sweet 60!’ was een hoogtepunt

Lees verder

K@rin
Blogpost 19-02-2020

Wonderlijk

Als mijn tranen, water zouden geven aan mijn verdriet. Als mijn pijn, dan wortel zou kunnen schieten. Als mijn dankbaarheid, zou kunnen groeien en bloeien. Dan zou iets kleins, steeds groter kunnen worden.

Lees verder

K@rin
Blogpost 19-02-2020

Ik mis je

Mag ik het zeggen, kan het er zijn. Wil ik het voelen, want het doet best wel pijn. Het is er niet meer, en ik ga weer door. Soms komt het weer, in gedachten naar voor.

Lees verder

K@rin
Blogpost 19-02-2020

Vergeven

Vergeven is dat doen vergeving is dat vragen. Kan ik mijzelf vergeven, mijzelf de echte ruimte geven. Om verder te gaan met leven, en van mijzelf te houden, ontworstelen van de zelfhaat.

Lees verder

Anouk
Blogpost 19-02-2020

Vier het leven!

Er is een hoogtepunt dat ik graag met jullie wil delen. Toen ik aan mijn gezinstherapie begon, brachten we mijn groeicurve in kaart. Om niet op de ondergrens van een gezond BMI te blijven hangen, besloten we om als streven een BMI van 19,5 aan te houden. Met mijn lengte betekent dat een gewicht van +/- 60 kg. Het heeft wat voeten in de aarde gehad, maar ik kan met trots zeggen dat ik dit gewicht heb behaald!

Lees verder

K@rin
Blogpost 29-01-2020

Ik wens

Ik wens je toe, een mooi en volledig zijn. Ik wens je toe, dat wat je kan geven. En dat wat je ontvangen kan, tevreden voelt en fijn. Ik wens je toe, een liefdevol leven. Ik wens je toe, geluk en vrijheid.

Lees verder

Anouk
Blogpost 18-12-2019

Dit jaar bemoei ik me niet met de Kerstboodschappen

Vorig jaar was december geen goede maand voor mij. We waren nog maar net 2 maanden bezig met de gezinstherapie en ik had net een ritme te pakken. Van de Kerst vorig jaar kan ik me weinig herinneren. Vol medicijnen ben ik de Kerst doorgekomen en ik heb er eigenlijk niet van kunnen genieten. Van Oudejaarsdag weet ik vooral dat ik me heel erg druk maakte of alle oliebollen en andere boodschappen wel op zouden gaan.

Lees verder

Anouk
Blogpost 29-11-2019

Een pizza zonder kaas, is toch geen pizza?

Nu ik steeds dichter bij een gezond gewicht kom, heb ik afgesproken met mijn ouders en vriend om blind te wegen. We hebben samen 'een range' afgesproken en iedere vrijdag zegt mijn moeder of ik binnen die range zit en of ik gegroeid of afgevallen ben. Ik was de laatste tijd zo geobsedeerd door het getal op de weegschaal dat ik er helemaal gek van werd.

Lees verder

K@rin
Blogpost 02-11-2019

Gemist

Heb ik iets gemist iets over het hoofd gezien, ben ik iets vergeten, of niet begrepen misschien. Ben ik te klein gelovig of ben ik gewoonweg stom omdat ik het niet meer weet of is dat niet zo dom.

Lees verder

Wil je inspiratie van ervaringsdeskundigen
in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.